4 portioner
INGREDIENSER
2 st | gelatinblad |
5 dl | vispgrädde |
0,5 dl | mjölk |
3 msk | socker (40gram) |
120 gram | vit choklad, grovhackad |
2 st | gelatinblad |
350 gram | hjortron eller ex hallon |
7 msk | socker (100 gram) |
1 st | vaniljstång |
200 gram | bär |
0,5 dl | florsocker |
Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, mjölk och socker.
Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner gelatinbladen (urkramade) och vit choklad.
Rör till en slät smet. Häll upp i små glas gärna på fot. Det ser extra festligt ut.
Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 4 tim. gärna över natten.
Gelé: Blötlägg gelatinblad till gelén i kallt vatten. Koka upp bären med sockret.
Sila genom en finmaskig sil. Pressa och kör runt med en soppslev
så att endast kärnorna blir kvar i silen.
Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma bärsaften.
Låt gelen svalna innan den försiktigt hälls över pannacottan i ett tunnt lager.
Häll över undersidan (konkava sidan) av en sked. Allt detta kan göras dagen innan.
Marinerade bär: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda med bären tillsammans med florsocker till önskad sötma.
Även detta kan göras dagen innan
Rör ut 2-3 msk multisocker blandad med vaniljstång i bären och ger ett hastigt uppkok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar