söndag 20 oktober 2013

Vit chokladpannacotta med hjortron

4 portioner

INGREDIENSER

  
Pannacotta
2 st  gelatinblad
5 dl  vispgrädde
0,5 dl  mjölk       
3 msk  socker (40gram)
120 gram  vit choklad, grovhackad
                
Hjortrongelé
2 st  gelatinblad
350 gram  hjortron eller ex hallon
7 msk  socker (100 gram)
                
Marinerade hjortron eller ex hallon
1 st  vaniljstång
200 gram  bär                
0,5 dl  florsocker
         
   GÖR SÅ HÄR:
Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, mjölk och socker.
 Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner gelatinbladen (urkramade) och vit choklad.    
Rör till en slät smet. Häll upp i små glas gärna på fot. Det ser extra festligt ut.
Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 4 tim. gärna över natten.    

Gelé: Blötlägg gelatinblad till gelén i kallt vatten. Koka upp bären med sockret.
Sila genom en finmaskig sil. Pressa och kör runt med en soppslev
så att endast kärnorna blir kvar i silen.     
Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma bärsaften.
Låt gelen svalna innan den försiktigt hälls över pannacottan i ett tunnt lager.
Häll över undersidan (konkava sidan) av en sked. Allt detta kan göras dagen innan.     
 
Marinerade bär: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Blanda med bären tillsammans med florsocker till önskad sötma.
Även detta kan göras dagen innan    
Rör ut 2-3 msk multisocker blandad med vaniljstång i bären och ger ett hastigt uppkok.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar