Det här behöver du :
1 burk sötad kondenserad mjölk färdig kokt.
150 gram smör
300 gram digestivekex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbel Daim
3 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk färdig kokt.
150 gram smör
300 gram digestivekex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbel Daim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till.
Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen.
Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av Daim krosset. Lossa kanten från bottnen.
Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen.
Spritsa eller bred Daim grädden över. Ställ kallt fram till servering.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till.
Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen.
Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av Daim krosset. Lossa kanten från bottnen.
Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen.
Spritsa eller bred Daim grädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande Daim kross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar