Ingredienser
4 | ägg |
---|---|
1/2 dl | ljust muskovadosocker |
5 dl | vispgrädde |
100 g | kanderade mandlar |
50 g | mörk choklad (70%) |
10 | maränger |
1 | stor apelsin, rivet skal |
Garnering
50 g | kanderade mandlar |
---|---|
50 g | mörk choklad (70 %) |
10 | maränger |
Gör så här;
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg vitorna till ett hårt skum.
Vispa äggulorna med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i grädden.
Hacka mandlar, choklad och maränger grovt.
Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plastfolie.
Ställ i frysen ca 4 timmar.
Hacka mandlar, choklad och maränger och blanda ihop.
Strö blandningen över semifreddon och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar