söndag 20 oktober 2013

Apelsin- och chokladsemifreddo- ifrån allt om mat

6 portioner

Ingredienser                            
4 ägg
1/2 dl ljust muskovadosocker                   
5 dl vispgrädde
100 g kanderade mandlar
50 g mörk choklad (70%)
10 maränger
1 stor apelsin, rivet skal

Garnering

50 g kanderade mandlar
50 g mörk choklad (70 %)
10 maränger
 
 
 Gör så här;                
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg­ vitorna till ett hårt skum.
Vispa äggulor­na med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i gräd­den.
 Hacka mandlar, choklad och ma­ränger grovt.
Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plast­folie.
Ställ i frysen ca 4 timmar.
Hacka mandlar, choklad och maräng­er och blanda ihop.
 Strö blandningen över semifreddon och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar