Ingredienser
| 4 | ägg |
|---|---|
| 1/2 dl | ljust muskovadosocker |
| 5 dl | vispgrädde |
| 100 g | kanderade mandlar |
| 50 g | mörk choklad (70%) |
| 10 | maränger |
| 1 | stor apelsin, rivet skal |
Garnering
| 50 g | kanderade mandlar |
|---|---|
| 50 g | mörk choklad (70 %) |
| 10 | maränger |
Gör så här;
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg vitorna till ett hårt skum.
Vispa äggulorna med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i grädden.
Hacka mandlar, choklad och maränger grovt.
Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plastfolie.
Ställ i frysen ca 4 timmar.
Hacka mandlar, choklad och maränger och blanda ihop.
Strö blandningen över semifreddon och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar