torsdag 15 november 2012

Chocolate Brownies

Ingredienser:
Chocolate Brownies
ca 250 g mörk choklad
7 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
350 g rumstempererat margarin
4 dl socker
6 rumstempererade ägg
1 msk vaniljsocker
Cream cheese topping
450 g philadelphiaost
100 g rumstempererat margarin
1 ½ tsk vaniljsocker
ca 7 dl florsocker
Garnering
ca 200 g grovt hackade valnötter

Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm) eller använda bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa.
Häll i den smälta chokladen och blanda väl.
Tillsätt mjölbladningen, blanda väl med en slickepott så att inte mjölet hamnar på botten,
och häll i formen.
Grädda i ugnen ca 25-30 min. Cream cheese topping
Vispa philadelphiaost och margarin helt slätt.
Tillsätt vaniljsocker och florsocker lite i taget tills allt är blandat.
Låt svalna och bred över kakan när den har svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar