8 portioner
Ingredienser
4 gelantinblad
250 g hallon och blåbär, tinade
1 dl strösocker
½ citron, rivet skal
3½ dl vispgrädde
3½ dl vaniljyoghurt
Topping:
2 gelantinblad
3 dl créme fraiche
½ dl pressad citronsaft
½ citron, rivet skal
Garnera med:
Hallon
Blåbär
Mynta
Gör så här
Blötlägg 4 gelentinblad i kallt vatten 5 minuter.
Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder.
Mixa hallon, blåbär och strösocker i matberedaren med kniven monterad.
Mixa hallon, blåbär och strösocker i matberedaren med kniven monterad.
Tillsätt citronskal, grädde och vaniljyoghurt.
Blanda de smälta gelantinbladen med 1 dl av pannacottasmeten.
Blanda de smälta gelantinbladen med 1 dl av pannacottasmeten.
Rör sedan ner blandningen i resten av smeten och kör i 30 sekunder.
Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Topping:
Fördela smeten i dessertglas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Topping:
Blötlägg gelantinbladen, 5 minuter i kallt vatten.
Krama ur och smält i en skål i mikron i 10 sekunder.
Blanda i créme fraichen under omrörning och tillsätt citronsaft och skal.
Fördela över den stelnade pannacottan och låt stelna i kylen, ca 30 minuter.
Dekorera med hallon, blåbär och färsk mynta.
Dekorera med hallon, blåbär och färsk mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar