Receptet kommer ifrån bara en kaka till och måste absolut testas
4 port
Ingredienser:
3 gelatinblad
4 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
0,5 dl råsocker
1,5 msk färdigblandade pepparkakskryddor
1 äpple
kanel
smör till stekning
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min.
Värm långsamt upp yoghurt, mjölk och socker i en kastrull.
Rör om ofta, och passa noga så att det inte kokar,
det ska bara börja sjuda och hålla sig strax under kokpunkten.
När yoghurten är så varm, ta den från plattan och rör ner pepparkakskryddor och gelatinblad.
Häll upp i små formar och ställ i kylen att stelna.
Låt formarna stå kallt i minst 4 timmar, allra helst över en natt.
Till servering - skär ett äpple i tärningar, pudra över lite kanel och stek bitarna till en mjukare konsistens i en klick smör. Toppa pannacottan med äppelbitarna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar