lördag 16 mars 2013

tryffel med pepparkakssmak

Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!

Receptet gäller för 20 st

Ingredienser

1 msk honung
1 msk ljus sirap
1 dl vispgrädde
12 tsk malen kanel
12 tsk malen ingefära
12 tsk malda kryddnejlikor
225 g mjölkchoklad
1 msk Svenskt Smör
krossad pepparkakor

Gör så här:

Koka honung och sirap på svag värme tills den mörknar något.
Koka upp grädde och kryddor och häll över honungen. Hacka chokladen.
Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur.
Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
Forma till runda tryfflar och rulla dem i Krossade pepparkakor. Förvara svalt.

Tips: Låt tryfflaran stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar