Tryfflarna kräver lite planering, men det är mödan väl värt!
Receptet gäller för 20 st
Ingredienser
1 msk honung
1 msk ljus sirap
1 dl vispgrädde
1⁄2 tsk malen kanel
1⁄2 tsk malen ingefära
1⁄2 tsk malda kryddnejlikor
225 g mjölkchoklad
1 msk Svenskt Smör
krossad pepparkakor
Gör så här:
Koka honung och sirap på svag värme tills den mörknar något.
Koka upp grädde och kryddor och häll över honungen. Hacka chokladen.
Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur.
Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
Forma till runda tryfflar och rulla dem i Krossade pepparkakor. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar