lördag 16 mars 2013

Delux chokladtårta

Receptet kommer ifrån Lisas godbitar, så smarrigt.

Ingredienser:
3 st choklad tårtbottnar
Vit chokladkräm,
Mjölkchoklad frosting,
Kulor för dekoration

Vit chokladkräm:
100 g vit choklad
3 dl grädde

Mjölkchokladfrosting:
200 g mjölkchoklad
200 g färskost
50 g mjukt smör
50 g florsocker

Gör så här:
Lägg en tårtbotten längst ner, bred på hälften av den vita chokladkrämen,
en tårtbotten till, ett lager vit chokladkräm, en tårtbotten till.
Bred chokladfrosting runt sidorna på tårtan och tunt ovanpå.
Spritsa resten av frostingen till små toppar. Dekorera med kulor.
Går också bra såklart att bara bre på krämen och dekorera med tex riven choklad.
Gör gärna tårtan dagen innan så den får dra till sig

Vit chokladkräm
Smält chokladen och låt svalna. Vispa grädden ganska hårt.
Vänd i chokladen

Mjölkchokladfrosting:
Smält chokladen och låt svalna. Vispa färskost, smör och florsocker.
Tillsätt chokladen och vispa fluffigt med elvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar