fredag 2 december 2011

dessert choklad

För 8 personer

Ingredienser

4 dl vispgrädde
150 g Odense mjölkchoklad eller ljusa chokladknappar
1 gelatinblad, blötlagt
2 msk mjölk
3 dl hallon
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 flaska Odense chokladsås
200 g Odense vit blockchoklad

Dekorering:
Färska bär, valfri sort

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen,
vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila.
Plasta och ställ kallt – helst dagen innan.
Rör de tinade bären med strö- och vaniljsocker.
Fördela bären i botten på åtta portionsglas.
Ställ in i dem i frysen under tiden du vispar moussen som lättvispad grädde.
Klicka eller spritsa upp moussen i portionsglasen och ställ kallt i minst 1 timme.
Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker.
Hyvla med hjälp av potatisskalare den vita chokladen i fina strimlor,
toppa upp i glaset och dekorera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar