Ca 30 st
25 minuter tillagning 1 för att stelna
Ingredienser:
1½ dl sötmandel
250 g nougat
150 g mörk choklad
½ tsk malen kanel
Topping:
50g mjölkchoklad
flingsalt
Gör så här;
Rösta mandeln i en torr stekpanna tills den fått lite färg.
Dela nougat och choklad i mindre bitar.
Lägg i en skål och smält över ett vattenbad.
Rör ner mandel och kanel.
Klä insidan av en form, ca 15*20 cm med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämt i formen.
Ställ kallt för att stelna i minst en timme.
Skär nougaten i bitar och lägg över på ett fat eller en bricka.
Smält mjölkchokladen. Rippla eller spritsa den över konfekten.
Smula i lite flingsalt över varje chokladbit. Låt stelna.
Förvara svalt men helst inte kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar