4 portioner
Grundröra
0,75 dl | majonäs, efter smak |
1 dl | crème fraiche |
3 cm | purjolök, hackad |
0,5 st | lök, röd, hackad ev. mer |
1 krm | salt (efter smak) |
Räkröra
1 hekto | räkor utan skal |
1 paket | crabstick |
1 burk | stenbitsrom |
1 krm | citronpeppar |
Bröd att fylla i
4 st | tunnbrödkorgar |
Röran kan förberedas med fyll inte korgarna förrän det är dax att äta, korgen kan bli mjuk.
Skala och hacka rödlök, purjolök.
Blanda 1/2-1 dl majpnäs och 1 dl creamfraish.
Blanda ev. i lite stenbitsrom, men det är inte alls nödvändigt.
Blanda i rödlök, purjolöken, räkorna.
Tips! Blanda gärna lite av havets läckerheter, ex. räkor, krabbfish, krabba el. dylikt.
Krydda med salt och citronpeppar efter smak.
Denna röra kan man använda till flera olika alternativ beroende på tillfälle.
Fyll röran i tunnbrödkorgarna. dekorera med ex. stenbitsrom, rödlök, citron, dillkvist, räkor,m.m
Variant 1: på röra: 100 gr rökt renkött eller hamburgerkött, 2 dl cream fraiche, 1 msk riven
pepparrot, 2 msk fnklippt gräslök, örtkryddor.
Variant 2: 1 dl majonäs, 1 dl cream fraish, 100 gr räkor utan skal, 2 msk stenbitsrom el. löjrom, 2
msk finklplipt dill, salt och citronpeppar.
Variant 3: Grundröran + 150-200gr kassler (strimlas), 1 dl ost-edamer srtimlas grovt, paprika-röd
hackas fint och krydda med svartpeppar.
TIPS! Tunnbrödskorgar kan vara svåra att få tag i. Gör dem själv.
Ta en hård tunnbrödskiva spraya/pensla den fuktig med vatten, lägg den med blötsidan upp i en
varm stekpanna så brödet blir mjukt.
Lägg sedan brödet på ett upp och ner vänt glas och forma till som en korg.
Låt kallna. När brödet kallnar blir det hård.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar